Институтът за пътна безопасност даде регионалния министър на Гешев3Фото© trud.bg

Институтът за пътна безопасност даде регионалния министър на Гешев

, 5 новини, 0 прегледа

Институтът за пътна безопасност подаде сигнал до главния прокурор Иван Гешев за нарушения в действията на регионалния министър Иван Шишков. Според тяхната оценка щетите от тях могат да достигнат няколко милиарда лева.

От института настояват за обективна и всестранна проверка на министъра на регионалното развитие и благоустройството и на назначения от него Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. В сигнала са посочени договори за зимно поддържане, превантивно и текущо поддържане,както и ремонтно-възстановителни работи на републиканските пътища.

"Министър Шишков не е одобрил финансовата рамка и поименния списък на обектите, изграждани от АПИ през 2022г. С това индиректно е позволил безразборно и субективно плащане от страна на УС на АПИ. При заобикаляне на Закона за обществените поръчки и в нарушение на Закона за държавния бюджет със съгласието на министър Шишков са завършени възложените от правителството на Борисов над 100 броя незаконни обекти под формата на превантивни ремонти съгласно приложения №3 и №4 от подписаните допълнителни споразумения по тези договори по време на преходното служебно правителство“, пишат от института.