Христо Проданов: Трябват професионалисти, които да върнат държавността© nova.bg

Христо Проданов: Трябват професионалисти, които да върнат държавността

, 4 новини, 0 прегледа

„Нормално е всяко ново правителство да подсигури екипа, с който ще работи. Все пак трябва да работиш с хора, на които имаш доверие, а не срещу които си се борил. Не, не, прогонване, грозно прогонване, не трябва да има, но трябва да има професионалисти, които да върнат държавността - за това, за което ние сме се борили. Това, за което ние сме се борили”, заяви Христо Проданов от БСП в ефира на „Здравей, България”.

Според него е съвсем нормално министърът да сглоби своя екип от заместници. Относно състава на служебното правителство, Проданов подчерта, че са професионалисти в своята област. Той обаче смята, че очакванията към тях не бива да са огромни, тъй като мандатът е твърде кратък, както и „защото нямат пари за реформи”.

„Това, което ни е представено от президента, е подложено на обсъждане и гласуване в Националния съвет. По това сме се произнесли. Не можем да се произнасяме по нещо, за което нямаме предложение. Това, което ние сме направили като партия и като устав, който имаме, относно това участие на министри на БСП, има санкция от Националния съвет. За всичко останало имаме принципна позиция – не се намесваме в работата на президента и това сме го доказали през последните 4 години”, подчерта Проданов и добави, че БСП  може да предостави специалисти, ако има нужда от такива.