Гълъб Донев: Не е страшно да се гласува4Фото© nova.bg

Гълъб Донев: Не е страшно да се гласува

, 14 новини, 0 прегледа

Той увери, че служебното правителство е положило огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани,  въпреки според него неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство.

"Умората от честите избори последните няколко години не променя важния факт, че да гласуваш, е израз на основно политическо право. Независимо с какво се опитват да ви сплашват, с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл - не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват, защото предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето", посочи Донев. ОЩЕ: Демерджиев за бомбените заплахи: Става въпрос за хибридна атака, свързана с Русия

Служебният премиер заяви, че разбира хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени. "Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции. Добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора, затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме - без резултат", смята министър-председателят.