Дупка зейна в бг участъка на Дунав мост2Фото© trud.bg

Дупка зейна в бг участъка на Дунав мост

, 5 новини, 1 прегледа

/КРОСС/ Дупка с размери 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е на 100 метра от началото на съоръжението в посока Румъния. Заради пропадането през нощта седем автомобила са спукали гуми там. Причината за отворилата се дупка е остаряването на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни.

Веднага след подаването на сигнал към директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов са предприети действия за обезопасяване на района. Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблемния участък. От Областното пътно управление вече са възложили извършването на ремонтни дейности на пътно поддържащата фирма.

Първо предстои опасната дупка да бъде залята с бетон и подсилена с метални елементи, а след това ще бъде и асфалтирана. Реално ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците. Според областния управител Драгомир Драганов, движението по моста понастоящем се осъществява безпроблемно и няма предпоставки за забавяне на трафика, поради пропадането.