Денков обеща плавен преход към служебното правителство3Фото© trud.bg

Денков обеща плавен преход към служебното правителство

, 16 новини, 0 прегледа

“До края на правителството остава около седмица, но задачите не намаляват. Тази седмица Министерският съвет ще заседава в понеделник и сряда, за да свършим максимален брой задачи и да осигурим плавен преход към работата на служебното правителство“. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков преди заседанието на кабинета.

“32 млн. лв. са за 76 модернизирани вагона от “Дойче бан” за БДЖ. След години чакане промяната ще осигури по-комфортно, по-безопасно пътуване с предвидим график и без закъснения, а промяната ще усетят всички пътници. 72 млн. лв. пък са за увеличаване на заплати в МОН, Министерството на културата и общините, за администрацията и за дейности на музеите, галериите, библиотеките и читалищата. Това е само първата част от увеличението на заплатите, а в сряда ще имаме следващото решение за още по-голям кръг за хора в администрацията“, обясни Денков.

Той добави, че ще бъдат отпуснати 15 млн. от бюджета на Министерство на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското и репродуктивното здраве на жените.