Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатурите до момента за председател на ДСБ5Фото© bta.bg

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатурите до момента за председател на ДСБ

, 10 новини, 0 прегледа

ДСБ - Национално събрание - лидерски кандидатури - предстоящо

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатурите до момента за председател на ДСБ

София, 7 февруари /Нелли Желева, БТА/

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите до момента за председател на ДСБ, сочи справка в профилите им във фейсбук. Националното събрание на партията ще избира ново ръководство на 12 февруари в София. Уставът позволява кандидатури да има и в последния момент, на самия форум.

Зам.-председателят на партията и евродепутат Радан Кънев се отказва от надпреварата за лидерското място, става ясно от профила му във фейсбук. "В крайна сметка, след доста размисъл, реших да не се кандидатирам за председател на "Демократи за силна България" на Националното събрание идната седмица... Далеч по-важно - при никакви условия няма да се превърна в участник в процес, който да застраши единството на партията ДСБ или на обединението Демократична България, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на коалицията", обяснява решението си той.

Цецка Бачкова, зам.-председател на ДСБ, ще участва в лидерската надпревара. "Аз се кандидатирам за председател на партията, защото искам ДСБ да заеме отново своето достойно място на политическата карта на България и Европа и вярвам, че мога да вдъхновя и ръководя екипа, с който да вървим заедно по този път", пише в мотивите си тя.