Асен Василев: Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството© frognews.bg

Асен Василев: Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството

, 5 новини, 1 прегледа

/КРОСС/  Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Това заяви след края на разговорите с БСП предложеният за кандидат-премиер на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажименти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности. Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, както първият кабинет", каза той.

"На първата среща от преговорния процес отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е малко", заяви от своя страна Корнелия Нинова. "Дадохме си сметка за слабостите, които проявихме, а една от тях, е че не подготвихме от самото начало ясна програма със задачи и срокове. Затова днес коригираме тази слабост. Разбрахме се екипи от по трима души от всяка партия да изготвят такава програма с политически приоритети, но и конкретна законодателна рамка за 6 месеца"