На случаен принцип бяха изтеглени номерата на седем машини за гласуване, които ще преминат удостоверяване за съответствие4Фото© nova.bg

На случаен принцип бяха изтеглени номерата на седем машини за гласуване, които ще преминат удостоверяване за съответствие

, 8 новини, 0 прегледа

Серийните номера на седем машини за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори „две в едно“, бяха изтеглени на случаен принцип в Министерството на електронното управление.

Процедурата бе публична, а на нея присъстваха служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев, служебният министър на електронното управление Валентин Мундров, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене бяха поканени и представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.

На тегленето на серийните номера участваха и представители на медиите с цел максимална прозрачност на процедурата, един от тях бе изтеглен от репортер на БТА.