Листите на ГЕРБ ще бъдат обявени съвсем скоро, заяви заместник-председателят на партията

Няма как да се водят преговори с „Газпром” в момента, защото в настоящата ситуация руската компания не е надежден източник на газ. Това заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той отново изтъкна идеята на партията му да се приеме закон за диверсификацията на България. Това предложение ГЕРБ насочвали и към други политически сили, които теоретично трябвало да са на същата позиция.

Борисов с критики заради газа: ПП ни донесе хаос и разруха

Дончев коментира и темата за „Балкански поток”. „Ако го нямаше, сега България изобщо нямаше да има газ, защото се ползва тази тръба. Това е проект изцяло в интерес на страната ни, защото от него ще получаваме транзитни такси десетилетия напред. Тази инвестиция ще бъде избита за по-малко от 10 години”, заяви Дончев.

„При условие, че Лукойл има достъп до по-евтин петрол, защото цената на горивата е толкова висока? Надявам се скоро да получим отговор на този въпрос”, каза още Дончев.

По темата за предстоящите предсрочни избори зам.-председателя на ГЕРБ отбеляза, че формацията работи по актуализация на програмата си, а екип от експерти готви предложения за антикризисни мерки.

„Листите ни ще бъдат обявени съвсем скоро. В тях има както познати лица от партията, така и нови попълнения – млади хора с потенциал”, заяви Дончев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.