Левицата ще обсъжда още предизборната кампания и подготовката за вота на 2 октомври

БСП събра Националния съвет на партията. Сред темите, които левицата обсъжда, са предизборната кампания и подготовката за вота на 2 октомври.

Партията трябва да реши и съдбата на тримата социалисти Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които станаха министри в служебното правителство на президента Румен Радев.

По неофициална информация левицата ще излезе с декларация, с която се разграничава от тримата служебни министри.

„Мисля, че президентът постъпи на принципа „Няма ненаказано добро”. Защото точно Нинова го направи президент. Знам кой беше другият - кандидат Мая Манолова. Лично на мен още ми горчи целувката ѝ, посочи Емил Георгиев.
 


„Дали е трябвало да уведомят, или да не уведомят - през годините е имало и други такива случаи. Костадин Паскалев - правителството на Царя. Но Костадин Паскалев не беше изключен от БСП. Пришки ми излязоха на езика да повтарям, че с най-рейтинговия човек в държавата не бива да се караш и да влизаш в конфликти. Повтарям един израз - „Да не настъпваме мотиката за пореден път”, за да си видим резултатите накрая, посочи Калоян Паргов.

„Според мен няма никакво основание за наказване на лицата, които са взели или взимат участие в служебното правителство. Когато БСП се появи с най-малката парламентарна група досега от началото на демократичния процес в България, тогава беше отчетен един от големите проблеми - че ръководството на БСП е влязло в конфликт с президента Радев”, подчерта Костадин Паскалев.

Очаква се лидерът на БСП Корнелия Нинова официално да оповести взетите решения.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.