Верижна катастрофа затрудни за кратко движението на автомагистрала "Тракия". В сблъсъка са участвали три автомобила, съобщава Нова телевизия.

По първоначална информация в едната от колите е пътувал финансовият министър в оставка Асен Василев, но не е бил зад волана. При инцидента няма пострадали, а единствено леки материални щети.

Катастрофата е станала на 50 км в посока Бургас. Василев е пътувал в средната кола, която е ударена от автомобил отзад. От сблъсъка колата на финансовия министър се удря в предната.

Не се е наложило на нито един от участниците в инцидента да бъде оказана медицинска помощ. Направените проби за алкохол и наркотици на шофьорите са отрицателни. Автомобилите са изтеглени и движението е възстановено.

От МВР не дават информация и не потвърждават за участие на Василев в произшествието. От Агенция "Пътна инфраструктура" също към момента не са съобщили за катастрофата и дали е засегнат трафика.

По-късно от "Продължаваме промяната" потвърдиха за БНР, че Асен Василев е пътувал в автомобил, който минути преди 16 ч. е катастрофирал на АМ "Тракия". Финансовият министър не е пострадал.