Бившият премиер Кирил Петков внесе в съда иск за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Става дума за схемата, която от ГЕРБ изнесоха през днешния ден на брифинг, според която предишните управляващи са се облагодетелствали от цената на природния газ.

Време е да спрем тези лъжци с техните мутренски похвати, коментира Кирил Петков. Тъжбата е на стойност половин милион.

Иначе изявленията от страна на ГЕРБ, Кирил Петков определя категорично като лъжи. "Този човек вече е осъждан за клевета, доказа лъжец, омръзна ми да слушам всичките лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, които той непрекъснато говори навсякъде", заяви Петков.

"Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден."

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Заварихме азерския газ на 30%, в момента получаваме пълния обем азерски газ

Петков заяви, че договореното от предишното правителство са двата кораба още през май месец и един танкер с втечнен природен газ от целия пакет и който служебното правителство потвърди с финален подпис. На въпрос колко е струвал в крайна сметка природния газ, Петков обясни отново, че е бил с 30 долара по-ниска цена в сравнение с европейския пазар в момента. Също така е разговарял с гръцкия министър и той му е потвърдил, че възможности да бъдат доставени и другите танкери с втечнен газ все още има.

Арестът на Борисов е само първата стъпка, която ще довършим след 2 октомври, закани се още Кирил Петков и по повод днешното решение на втора инстанция, което обявява ареста на лидера на опозицията тогава през март месец за незаконен.

Борисов: Арестът е решен с наздравици, на оргии и заря

Борисов: Арестът е решен с наздравици, на оргии и заря

И изброи менюто: бяло вино, уиски, пици с кристали, боровинки и малини, и заря...