Румънски съд постанови в сряда за четвърти път да се удължи с 30 дни превантивния арест на Андрю Тейт, задържан по подозрение в организирана престъпност и трафик на хора. Това съобщи АП, като цитира свой източник.

Рамона Бола, говорител на румънската агенция за борба с организираната престъпност DIICOT, каза, че съдия от Трибунала в Букурещ се е съгласил в сряда с искането на прокурорите и четиримата да бъдат задържани, докато продължават разследванията.

Те могат да бъдат задържани максимум 180 дни, без да бъдат официално обвинени. Решението от сряда идва, след като съдът в Букурещ миналата седмица отхвърли искането за освобождаване под гаранция на Тейт.

Очаква се Тейт да обжалва удължаването, както направи срещу трите предишни 30-дневни удължения, всички от които той загуби. Ако загуби обжалването, остава в ареста до края на април.

В Румъния разследват инфлуенсър за трафик на хора

В Румъния разследват инфлуенсър за трафик на хора

Иззети са луксозни коли и имоти

Припомняме, че 36-годишният бивш професионален кикбоксьор, на когото е забранено да участва в редица платформи на социалните медии заради женомразки коментари и реч на омразата, беше задържан заедно с брат си Тристан в страната през януари като част от разследване за трафик на хора и изнасилване.

Румънските власти са иззеха четири луксозни автомобила в рамките на разследването.

При обиските са били отнети 11 автомобила.

Най-малко седем от иззетите автомобили са регистрирани на братята Тейт.

Запорирани са и повече от 10 имота или земя, собственост на регистрирани на тях дружества, които ще бъдат използвани за заплащане на разходите по разследването и за изплащане на обезщетения на жертвите, ако те бъдат осъдени.

Братята Тейт са разследвани в Румъния от април миналата година и бяха арестувани в Букурещ на 29 декември по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Във връзка с разследването са идентифицирани шестима пострадали, като за един от тях се твърди, че е била подложена на насилствено сексуално посегателство през март.

Твърди се, че някои от заподозрените са използвали метода на "любовник", който включва мъж, който привлича жертвата във връзка, за да я експлоатира сексуално по-късно.

Твърди се, че жертвите са били транспортирани и настанявани в сгради в окръг Илфов, който се намира около Букурещ, където са били принуждавани да участват в порнографски филми.

В сряда в Twitter акаунта на Андрю Тейт се появи публикация, която гласи: "Целият ми живот е война. Това е разликата между мен и всички останали. Имам белези от нож. Имал съм 87 професионални битки. Сега съм в румънски затвор. Успявам независимо от това и затова, когато говоря, хората слушат. Героите се изграждат във война".