23 души са задържани до момента при спецакцията срещу битовата престъпност в Софийска област, която започна тази сутрин. Част от тях имат криминални регистрации за различни престъпления. Образувани са две досъдебни и две бързи производства за шофиране след употреба на наркотици, съобщи БНР.

Проверени са 364 души и над 260 превозни средства. Съставени са 85 акта от полицията и още 12 от други служби, участвали в операцията. Издадени са и 25 предупредителни протокола.

Проверени са 25 заложни къщи, 19 пункта за изкупуване на метали, 9 автоморги и над 40 търговски обекта.

Засилено е полицейското присъствие в Костинброд, Костенец, Драгоман, Ботевград, Правец, Сливница и Елин Пелин.

Акцията продължава.

Арести в България при акция на европрокуратурата за измами с ДДС

Арести в България при акция на европрокуратурата за измами с ДДС

Разбитата схема е нанесла за 32 млн. евро.

В специализираната операция в Бургаско участват КАТ, Охранителна, Икономическа и криминална полиция, както и екипи на жандармерията. Задържани са 19 души. Осем от тях са извършвали битови кражби, други осем са в ареста за производство или притежание на наркотици. Трима са обвинени в опит за палеж на лек автомобил в Несебър.

Двама са задържани за притежание на дрога. В обитаваното от единия жилище са открити 59 пакетчета с друсан чай, а в жилището на втория 100 грама от наркотика.

В хотелски комплекс в к. к. "Слънчев бряг" е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин, стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа и му е повдигнато обвинение.

Съдът отказа да пусне от ареста джигита от Бургас

Съдът отказа да пусне от ареста джигита от Бургас

Решението е окончателно

Други 15 души са обвиняеми за извършването на различни престъпления.

"Имаме задържани множество лица и предмети, които са обект на тази престъпна дейност. Има изградени временни КПП-та, на които проверяваме лица и автомобили", заяви по-рано днес началникът на отдел "Охранителна полиция" и на КАТ в Бургас комисар Марин Димитров, цитиран от националното радио. По думите му не се наблюдава ръст на битовата престъпност и полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост.

В последните три месеца са неутрализирани четири групи, извършвали крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове по Южното Черноморие.

Мащабна полицейска акция се провежда в района на Велико Търново

Мащабна полицейска акция се провежда в района на Велико Търново

В Горна Оряховица са изградени КПП-та