Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Сирия обмисля да открие свои посолства в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР

3 коментара
Сирия обмисля да открие свои посолства в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР

След като призна самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР), Сирия обмисля въпроса за откриването на свои посолства в тях, заяви в интервю за ТАСС сирийският посланик в Москва Рияд Хадад.

Дипломатът отбеляза, че Дамаск е готов да работи за изграждане и укрепване на отношенията с ДНР и ЛНР на основата на взаимното уважение и общите интереси.

„Проучва се въпросът за предприемането на конкретни стъпки за откриване на посолства и за обмен на дипломатически представители“, каза той.

Посланикът напомни, че президентът на Сирия Башар ал Асад изрази готовност да признае ДНР още в края на миналата година, когато в Дамаск пристигна руска парламентарна делегация, включваща и представител на ДНР.

"Решението да се изградят отношения с ДНР беше взето с оглед на това, че украинската криза представлява проблем, създаден от западните страни, начело със САЩ, които искат да разделят народите и да подкопаят националната сигурност на Русия. Противопоставянето на политиката на Запада е от общ интерес за всички народи, които се изправят срещу хегемонията и се борят с нея с всички възможни средства“, отбеляза Хаддад.

Сирия призна ДНР и ЛНР на 29 юни. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Любо от Далеч
    #3

    Баце нека стане там консул! Има огромен дипломатически опит, знае чужди езици ...

  2. Калико Джо
    #2

    Сирия ще направи точно това което батюшката реши. Тя е толкова независима, колкото и тия две "републики".

  3. БГаньо
    #1

    Е за кога ще ги открива тия посолства? Нали там предстоят референдуми, на които 99,99999999% от населеинето ще поиска присъединяване към Русия. А позицията на Сирия може да се стори на Путин като "намека" на Токаев, че Казахстан никога няма да признае ЛНР и ДНР.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.