Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Лекари: Повод за оптимизъм няма, петата вълна предстои

6 коментара
кадър: БНР

Няма поводи за оптимизъм и успокоени, очаква ни пета Covid-вълна. Около тази теза се обединиха д-р Михаил Околийски от офиса на Световната здравна организация (СЗО) у нас и д-р Людмил Шопов, кардиолог, който работи в Covid отделението на УМБАЛ "Царица-Йоанна – ИСУЛ".

"За мен не е успокоителен начинът, по който се развива епидемията в България. Не знам на какво се дължат оптимистичните прогнози на част от отговорните лица, защото все още и на дневна, и на седмична база имаме висок брой новозаразили се, твърде висок брой загинали хора. Платото, за което се говори, е също много условно - особено на фона на ниския брой ваксинирани, аз не виждам никакви поводи за оптимизъм", заяви доц. Околийски пред БНР.

Според д-р Людмил Шопов изказванията, че вълната отминава, са доста популистки.

"По-скоро ще остане едно плато с доста случаи на ден, а болниците са на предела на силите си. Всеки ден се изписват по 10-12 пациенти и леглата се заемат веднага", посочи той.

Според двамата лекари пета или каквато и да е вълна предстои, не трябва да се осланяме на въведения зелен сертификат, а да се усили тенденцията на решителни действия за ваксиниране.

"Защото при нас почина пациент във възрастовата група 20-29 години с фалшив сертификат, без заболявания. Така, че е недопустимо да се допуска фалшифицирането на сертификатите – това е гавра", разказа д-р Шопов.

"Ваксинираните много рядко могат да предават вируса, те преболедуват леко и не умират от коронавируса", посочи доц. Околийски.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит в 17:36 на 24 януари 2024 от автора.
    #6
  2. Коментарът е изтрит в 15:18 на 3 декември 2021 от автора.
    #5
  3. Мица
    #4

    Искам МВР, Лекарският съюз или някой друг да покаже лекарите, които фалшифицират сертификати!

  4. Sin
    #3

    Хайде бе, лекар някакъв си! Той на мене ще ми каже! Аз чета "интернет", там всичко си е казано: Бил Гейтс трупа пари, като чипира хората! Само не разбрах защо ще ги убива, след като си е направил труда да ги чипира.

  5. John Doe
    #2

    Чакайте, ами назначеният от решетниковия Радев премиер Янев току що обяви, че неговото правителство се било справило с пандемията! Направо я било навряло в миша дупка. А Стойчо Кацаров бил първия фелдшер в света който щял да бъде предложен от Радев за Нобелова награда.

  6. Leonsio
    #1

    Когато си пед@л и няма какво да кажеш!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.