Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Китай е ваксинирал изцяло над един милиард свои жители

1 коментар
Китай е ваксинирал изцяло над един милиард свои жители

Китайското правителство заяви днес, че е ваксинирало изцяло срещу Covid-19 повече от един милиард жители на страната - т. е. над 70 процента от нейното население, предаде Франс прес.

Най-многолюдната държава в света (1,4 милиарда жители), където новият коронавирус, който причинява това инфекциозно заболяване, се появи в края на 2019 г., е инжектирала към 15 септември общо 2,16 милиарда дози ваксина, съобщи пред журналисти говорителят на китайското министерство на здравеопазването Ми Фън.

Първата страна, засегната от пандемията, бе и първата, излязла от нея - през пролетта на 2020 г., след като използва радикални мерки, по-специално тестване на цялото население и почти пълно затваряне на границите. На места в Китай коронавирусът все още се завръща от време на време - например, през последните дни в източната провинция Фуцзян, където се откриват по петдесетина случаи дневно.

Официално броят на починалите от covid в страната от дълго време е 4636.

От края на миналата година Китай ваксинира хората в страната главно с два препарата, поставяни в две дози - на китайските компании Синовак (Sinovac) и Синофарм (Sinopharm).

Ефективността им е под въпрос, по-специално срещу по-резистентните варианти като Делта, отбелязва АФП.

До момента китайското правителство не е разрешило в страната да се използват чуждестранни ваксини.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. roser
    #1

    "Ама те много бързо ги направиха." "Ама те още не са достатъчно тествани." "Ама те не са сигурни." "Ама те са още експериментални." "Ама те ни слагат чипове с ваксините." "Ама те ни взимат ДНК-то." "Ама то няма вирус." "Ама то трябва всеки сам да си решава дали да се ваксинира." "Ама те ни нарушават правата." Ама...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.