Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: Пак няма да направят правителство

20 коментара
Борисов: Пак няма да направят правителство

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов прогнозира, че и след третите парламентарни избори за тази година няма да се състави редовно правителство.

"Пак няма да направят правителство. Защото няма отговорни парии, няма сериозни хора. Отсега започват да говорят кой с кого, а после се отричат. Нищо срамно няма да се водят преговори. Както ни отреди народът – първите правят правителство. Това е в демократичния свят. Последните са опозиция. Ако трябва в България винаги сме наобратно – нека последните направят правителство, а първите да са опозиция. Да видим как ще управляват тогава", каза Борисов.

По-рано тази седмица "Демократична България" обвини ГЕРБ и ДПС, че се опитват служебно да елиминират обединението от участие в изборите в няколко избирателни района. Тази позиция на обединението дойде, след като ЦИК отказа регистрацията на листата на ДБ в Стара Загора заради това, че е внесена с електронен подпис. Според мнозинството в комисията документите за листата трябва да са подписани на ръка, а според обединението е-подписът е равностоен на саморъчния. В същия ден предложеният от ГЕРБ за член на ЦИК Красимир Ципов поиска да бъде извършена проверка дали има други листи, които са регистрирани с е-подпис с идеята и техните регистрации да бъдат преразгледани и отменени.

Изглежда обаче позицията на ГЕРБ рязко се е променила. Борисов обяви, че издигнатите от партията му членове на ЦИК ще подкрепят "Демократична България", за да останат листите им регистрирани.

"Разговарял съм с нашите представители в избирателната комисия.Само 4 човека в избирателната комисия са от ГЕРБ. Христо Иванов и Атанасов да знаят, че утре когато взимат решения 4 гласа ще имат от ГЕРБ да могат да се явят на избори", каза Борисов.

По повод внасянето на плана за възстановяване, той каза: "От вчера имаме една новина, която 85% е добра, а 15% е лоша. Добрата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети и 85% от плана е нашия план, който ние предложихме. Защо им трябваха 6 месеца да се мотаят? Защото трябваше да защитят, особено в енергетиката, лобистки и корпоративни интереси".

Борисов каза още, че партията му била в добра кондиция, "въпреки терора, налаган от служебния вътрешен министър Бойко Рашков".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

20 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Петър М. Петров
    #20

    Слушай, бе, пъпеш, ти на това ли се надяваш? Ами нали все някога ще се направи правителство и ти и тъпанарите ти ще си идете в Централния? Рано или късно, но е неизбежно, време е да го разбереш... ако имаш нещо в кратуната.

  2. Коментарът е изтрит в 23:30 на 21 декември 2022 от автора.
    #19
  3. Един препатил
    #18

    Борисов е прав да гледа на себе си като на коментатор на събитията, а не като на участник в тях.

  4. mediaman
    #17

    Я направят, я не, но едно е сигурно. Ти няма да направиш правителство никога! Политическо нищо жество!

  5. Dim
    #16

    Нали беше пръв. Защо не направи правителство? Май никой не те ===за нищо.

  6. DG
    #15
    Отговор на коментар #12

    Нямам право да изчегъртвам паразити, които нищо не работят? Защо?

  7. Сикаджун
    #14

    Никой не го пита тулупа, ама той пак акъл да раздава... Бай Ставри чака, Бацо!

  8. Иван Асенов Стоянов
    #13

    Ами направи ти правителство, нали ГЕРБ беше първа и сега ще е първа. Пък и ДПС ще помогне.

  9. Ощавен маркиз
    #12

    Каквото и да си хортуваме, Баце и герберианците си остават на практика партията, вземаща над една четвърт от гласовете в ЕС-"Задунайката". Отдавна е известно, че Балканите няма по-солидна политическа и гражданска сила, придобила завиден коалиционен авторитет в Европейската народна партия, респ. в ЕП. С този факт всеки следващ парламент и опит за съставяне на бъдещ правителствен кабинет трябва да се съобразяват. Дори и да бъде "низвергнат" в опозиция, ГЕРБ ще си остане изборът на близо един милион

  10. bgp
    #11

    Късата памет, на българите , отново ще им изиграе лоша шега !!!

    герб-сик-дпс-итн !!!!!

    И ...... итн на тошковците , не ги забравяйте , те са скритият коз на ПРОСТАКА и дпс ,за да се проваля не само правителство , но и парламент и реформи !!!


    Дали ще има правителство , ще зависи колко процента ще имат итн !!!!


    Колкото-по малко проценти , примерно 5-6 % , толкова по-малко ще зависи от тях дали да има правителство !!!

    Ако са над 10% ,тогава зависи дали дпс ще им разрешат да подкрепят

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.