Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов нареди на депутатите си да отсъстват "само при смъртен случай, развод и сватба"

26 коментара
Борисов нареди на депутатите си да отсъстват "само при смъртен случай, развод и сватба"

Часове преди началото на 47-ото Народно събрание бившият премиер Бойко Борисов, който за пореден път се отказа от депутатското си място, нареди на народните представители от ГЕРБ да отсъстват от парламента "само при смъртен случай, развод и сватба".

Борисов се появи в четвъртък на заседание на парламентарната група на ГЕРБ, което се провеждаше в централата на партията и се излъчваше онлайн. Той използва случая, за да нападне президента Румен Радев и евентуалното бъдещо управление.

"В момента има пет центъра на власт като сред основните са Румен Радев, пътят на "Копринката", който започва и завършва в село Труд. Ще дойде време, целият план за разграждането - не на модела на ГЕРБ, а на държавността, ще стане факт", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде и други конструктивни напътствия на депутатите от ГЕРБ:

"Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно. Ако питат - помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме".

Борисов поиска от депутатите си веднага след полагането на клетвата да внесат предложение за мораториум върху тегленето на дълг от държавата.

Той не пропусна да повтори, че според него заявената промяна от бъдещите управляващи ще бъде подмяна.

"Като им слушах пазърлъците, че ще местят структури от едно министерство в друго - раздуха администрацията още сега", каза Борисов и отправи следваща заръка на депутатите:

"Не искам по никакъв начин да изглеждате разочаровани, от вас се изисква да бдите за парите на данъкоплатците, за разхищенията, които се готвят да направят, за подпомагане на бизнеса, да се поправи образованието, където може".

Борисов каза, че решил да не става депутат, защото "прочетох, че едва ли не искам имунитет".

Иначе парламентарната група на формацията отново ще се казва "ГЕРБ-СДС" и нейни съпредседатели ще са Десислава Атанасова от ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов. Формацията отново ще предложи Росица Кирова за зам.-председател на парламента.

"Очевидно е, че парламентарната ни група ще бъде опозиция в 47-ото Народно събрание. Ние и досега - в 45-ото и 46-ото Народно събрание, бяхме опозиция, конструктивна, знаеща, можеща, изискваща,ще продължим и занапред така да се държим, за да бъдем коректив на всяка власт", обърна се тя към колегите си.  

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

26 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Приморски
    #26
    Отговор на коментар #21

    Естествено нямам намерение да се сравнявам с ман-гали. Особено такива завършили разни школи на КПСС и подписали декларация за вярност на чужди мракобесни служби, занимаващи се с кибер–атаки, интриги, вредителство, грабежи и убийства по цял свят. Не е нужно да си посещавал моите престижни институти за да си дадеш сметка какви щети е нанесъл на България въпросният Ваньо. Докато Боко е само негов по-неуспешен подражател и без подкрепата на Георгию Шорош що се касае укривателството, та трябваше да ходи да крие мизата в Палестина и да го лъжат. Те между другото имат договор за поддръжка и ненападение по инструкцията от кукловодите.

  2. Приморски
    #25
    Отговор на коментар #19

    Ставаше въпрос че Ваньо Черното избЕга от фронта и нареди нкой да не отстъпва, което ти сега доказваш. Виждам че си подранил на пост и не отстъпваш. Кой е нанесъл по големи щети на държавата Ваньо Асистента на партията или шофьора на Тато и Царя тепърва ще се анализира. Но и Белене и Нефтохим(и не само) са огромни загуби за нас и огромни печалби за азиатските бандюги

  3. Pavlova
    #24

    С какво ли се е надрусал, че ги плещи тези глупотевини... Създалият хаос, разградилия държавността ще се прави на можещ и знаещ, и почтен. Господи, ела си прибери вересиите.

  4. Jordan*
    #23
    Отговор на коментар #15

    Защо не запалиш трактора и да почнеш да ореш нивите на червения си господар, превърнал се в капиталист-зърнар!

  5. АТ
    #22
    Отговор на коментар #17

    Държавата ни не е държава И благодарение на просташкото управление на борисов. Не е виновна държавата, а некадърните управляващи и робско търпеливия народ.

  6. Jordan*
    #21
    Отговор на коментар #18

    Морски, ти кой знае колко си мургав, но не се свениш да коментираш Иван Костов! Ти с него ли се сравняваш, нещастник такъв!

  7. Jordan*
    #20

    Иска да каже, че депутатите са негови и ще правят, каквото им нареди!Това е дълбокият смисъл на Боковите бисери!

  8. АТ
    #19
    Отговор на коментар #18

    Приморски, трябва да си далтонист, за да наречеш жалките, безпринципни и безидейни прошляци, самонарекли се представители на СДС, сини. По-голями представители на московските бандюги от главатарите на ГЕРБ и ДПС няма. И да, те са по-малкото зло, но само за мафията, а са бездънна пропаст за държавата. Дано да ги изтрием от бъдещето на страната ни!

  9. Приморски
    #18
    Отговор на коментар #7

    Точно като Ваньо Черното Костов. Видимо кукловодите им са едни и същи ватенки. Но докато Ваньо успя да разбие СДС то Бойко приобщи сините които видяха в него по-малкото зло. Горката България, все още в ръцете на московски бандюги.

  10. Коментарът е изтрит в 14:43 на 6 януари 2022 от автора.
    #17

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.