ВКС премести делото "Дебора" в Пловдив

Всички съдии в Стара Загора си направиха отвод
15 яну 2024 15:26, Петър Бойчев
42
ВКС премести делото "Дебора" в Пловдив
Снимка Фейсбук

Върховният касационен съд определи Районен съд – Пловдив да разгледа делото срещу Георги Георгиев, обвинен за нанасянето на рани с макетен нож на Дебора Михайлова и отправяне на закани за убийство, съобщиха от съда.

БТА припомня, че причината делото да се гледа в друг съд е, че всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, чрез системата за случайно разпределение, си направи отвод.

Инцидентът стана в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление.

Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав е счел, че според събраните доказателства по делото престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“. За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 години „лишаване от свобода“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Тотев преди 3 месеца
Към "умника" от N:32 : Щом защитаваш котилото на Гешев и Сарафов е пределно ясно и ти чия *** си( в чии крака пълзиш и чии задни части целуваш)!Прокуратурата вина нямала! Затова н Страсбург който не се е жалвал, той не е осъдил България! А това обезщетение, начетения, го плащаме ние! Пълно е с ей такива, като тебе празни тикви и затова сме за оплакване!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Внасяме мигранти изнасяме леки жени, евала на ала-балата!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо, когато в България съдът трябва да застане на страната на справедливостта и да осъди подобаващо насилника - А НЕ ЖЕРТВАТА!, съдиите си правят отвод?!Ами защото толкова са се сраснали с корупцията и мафията, че не могат да си представят да бъдат безпристрастни и безкористни. Щом няма облаги (бонуси) за тях, абдикират от делото.
33
0
 
5
 
! Отговори
Нещо гнило.. преди 3 месеца
.. се носи от това дело. Преди съдиите и съдебните лекари си направиха самоотвод. Някой много сериозно се меси в това дело. На пръв поглед делото изглежда лесно. Имаме жертва, имаме заловен извършител. Жертвата е жена. Извършителя е нискочел охранител. Престъпление от ревност. Макетно ножче. Множество рани. Абсолютно никаква причина съдебни лекари или съдии да си правят самоотвод. И ВСЕ ПАК НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ДЕЛОТО... Охранителчето е бай Никой. И все пак има отводи. Защо ли?
32
4
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Ако бяхме нормална държава ВСС щеше да уволни дисциплинарно всички съдии в Ст.Загора без право да практикуват не само адвокатска но дори и консултативно юредическа практика до живот!
31
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 3 месеца
Утре си правя отвот.Няма да работя.
30
1
 
5
 
! Отговори
До Тотев преди 3 месеца
Толкоз си ***, че не разбра, че не прокуратурата, а съда си прави отводи. Ама у такива като теб, откъде да знаят разликата, та ти а простено.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На никой не му се занимава да взима отговорност за проституцията в Ст Загора и склоняването. Ако отсъдят, че е виновен ще наплашат и другите сводници , а *** трябват и за Европа и за България. Съдиите знаят, че ще се набутат между шамарите с мафията в България
28
5
 
11
 
! Отговори
Самарин преди 3 месеца
В н-ската болница,една бяла манта прочел 400 прорезни рани върху кожата на момата.После стаха 40,18,3,днес момата работи на фронта в пълна изправност.Коя и каква е истината,всичко е изписано на физиономята на т. нар. страдалница.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бащата трябва да се самосезира, да инвестира в една туба бензин и един кибрит и да действа!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България всяка институция, държавата или частна работи за ограбването на населението!
25
3
 
7
 
! Отговори
Тотев - София преди 3 месеца
Към правния министър и лицето Сарафов, ВРИД ГлПрокурор:Няма ли да излезете от летаргията и безхаберието, в които до уши сте потънали?! Подчинените ви в Ст.Загора не искат да работят, отводи си измислят! Кой друг ще си позволи да откаже да свърши възложената му работа? Май и вие двамата трябва отвод да си спретнете! По шосетата война, МВР пребива безнаказано граждани с белезници, корупцията е във разцвет! Магнитски и законите ряпа да ядат! И двамката не сте за отвод, а направо за подмяна!!!
24
3
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
И за какво са и показали снимката и?Не е мой тип и няма да и сложа плюс.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цирка със съдиите е много по-сериозна работа от случая. Сега следва пловдивския цирк, понеже Пловдив не се намира на Луната.
22
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този случай е класически, как медиите могат да направят от една пропаднала наркоманка и про сти тутка, нещо като национална героиня.
21
13
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 3 месеца
И да го е правила, нещо против ли имаш? Или те е яд, че не си бил на нейно място?
20
5
 
15
 
! Отговори
БОНБОН преди 3 месеца
ЗА ТАЯ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ВЛИЗА В ОГЪНЯ
19
11
 
17
 
! Отговори
Юрист преди 3 месеца
Намирам решението на съдиите за отвод уместно.
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Естестевено, тя е извършвала сексуални услуги като непълнолетна и на съдиите.
17
5
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 3 месеца
Моли се никога да не ти се случва такова нещо, а още по-малко на децата ти ако имаш такива. Кой го е направил може само и единствено да го направи прокуратурата, ако докажат, че е вярно може само съда може да произнесе присъдата. Даже и тоя дето прилича на *** с 1 гънка в мозъка да не е виновен, нараняванията са си наранявания и момичето (дали е умно или не е друга тема) и както всяко едно живо същество, не заслужава такова нещо, каквато и грешка да е направило!