Наемателят на сръбския автобус: Вината е изцяло на шофьора

Според Йевтич, няма техническа неизправност на превозното средство
20 авг 2022 10:35, Петя Славова
15
Наемателят на сръбския автобус: Вината е изцяло на шофьора
Снимка: БГНЕС

"Сигурен съм, че не става въпрос за техническа неизправност на автобуса, става въпрос само за шофьорска грешка", каза Миломир Йевтич, собственикът на автобусния превозвач, наел автобуса, който се преобърна на магистрала Тракия в България в неделя вечерта, ранявайки 12 души, предимно деца.

Той говори открито пред сръбския "Телеграф" за първи път за произшествието.

Йевтич разказва, че е научил за инцидента само няколко минути след като е станал.

Още по темата

"Разбрах за инцидента от собственика на автобуса след 15 минути. Шофьорът веднага се обади на брат си, който всъщност е собственик на автобуса и той веднага се обади на мен", каза Йевтич.

"Аз съм 100% сигурен, че не става въпрос за техническа неизправност на автомобила, вината е само на водача че той сам потвърди", каза Йевтич.

"Проверката беше цял ден при мен, събраха ми всички книжа", продължава той. "Имам няколко други превозни средства, които са лично мои, и получих този бус през февруари, току-що започна да работи при мен. За глобите нищо не знам, пише че са ме глобили 420 000 динари, но никой не ме е уведомил. В Шабац казват, че са ги глобили с 3,5 милиона, аз също не знам нищо за това", добавя той.

"Дори не познавам тези хора от Шабац и човека, на когото се води автобуса", съобщи още наемателят на автобуса.

Той добави, че договорът е законно сключен.

БГНЕС припомня, че собственикът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения. При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др..

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.

На 14 август сръбския автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И македонския шофьор виновен, сега и румънския.. Минат през БГ и напраят катастрофа... А пътищата са ни топа на Европа... В БГ няма инцидет причинен от пътната обстановка.. се шофьорите...
12
2
 
1
 
! Отговори
Ми така си е преди 1 година
Шофьора се е улисал свидетели го казаха.Сега той трябва да поеме вината и щетите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куче влачи рейс, диря - няма.
10
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 8: да и в България никога не е нарушавал закона. Нали го даваха същия този автобус и други на фирмата как камери са ги заснели да изпреварват неправилно, да се движат с превишена скорост и куп други неща. Имат достатъчно нарушения в България, за които е трябвало да бъдат спряни още на границата. Същото е с всички чужденци! За тях законите на България не важат, те са само за местните роби!
9
2
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
След като КАТ и ДАИ са абдикирали от задълженията си,тогава ги съкратете!Закривайте ги всичките да се уволнят до последния храст и да се приключва с този цирк!Този автобус е минавал граница,нали уж им проверяват талони, документите, защо не са спрени още тогава?Кой пак е спал и си е бъркал в носа на работното място и с това е станал съпричастен към инцидента?Няма ли да подведат под съдебна отговорност граничният полицай който срещу 50 лева е пуснал водач на МПС със 100+ акта да се движи свободно
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Радослав Тези нарушения са ставали в Сърбия,а не в България. Няма как нашите служби да знаят,че ги има. Пък и да знаят нямат какво да направят за нарушения в чужда държава
7
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Някой *** ще пита ли как автобус с толкова много нарушения минава граница без да бъде задържан? За пореден път се доказва нагледно, че КАТ и ДАИ са башибозук за българския данъкоплатец и просто храсти за чужденците! Как е допуснато да натрупа толкова актове без да бъде спрян поне един път? Защо въобще се движи по пътищата при наличието на толкова много нарушения? И после се чудим защо чужденците карат както им падне, Еми карат защото КАТ и ДАИ са просто констататори на големи заплати!
6
0
 
16
 
! Отговори
Ехо преди 1 година
Шофьора се разсеял ???? Шофьора е бил разсеян защото е искал да помогне на пътник да се разтвори седелка до шофьора, защото на пътника му било зле-- това се писа много пъти и в много репортажи се показа. Има правило - не говорете с шофьора ! Не отвличайте вниманието на шофьора защото той отговаря за живота на пътниците ! Имаше такива табели преди много, много години в автобусите в държавата. Но сега няма. А в Сърбия дали има ? А и сега пътниците имат странно поведение спрямо шофьорите ?
5
0
 
10
 
! Отговори
Рони преди 1 година
Пазете се от откачалки,хора!
4
0
 
13
 
! Отговори
Разбира се преди 1 година
Вината е в шофьора, а не в пътищата. Пътищата нямат нищо общо. Сигурно шофьора кара от 30 години без аварии и изведнъж-Бам!
3
10
 
0
 
! Отговори
кирчо & корни преди 1 година
аааа не не , Бойко е виновен !
2
0
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Като прочетох Перник, някой знае ли какво стана с прокурорския син, биячът.
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вината е изцяло в Болгаристаня..