Започва наказателна процедура за нарушения в Мелнишките пирамиди

Прокуратурата и полицията също проверяват случая
9
Започва наказателна процедура за нарушения в Мелнишките пирамиди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

РИОСВ - Благоевград започва административно-наказателна процедура за нарушения в природна забележителност "Мелнишките пирамиди". На място е заснета фирма, притежаваща строителна техника.

Още по темата
Прокуратурата и полицията също проверяват случая за наличие на данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс, а МОСВ ще осъществи правомощията си за извършеното административно нарушение, заяви вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при проверка на място в защитената територия.

"Няма да оставим в България да се унищожава природното наследство, защото това е най-добрата основа за правене на туризъм и ние сме длъжни да го завещаем на следващите поколения", изтъкна министърът и добави, че "Мелнишките пирамиди" са уникално място и трябва да го пазим и съхраняваме, а не заради нечии интереси да се унищожава.

По думите му туристите идват в Мелник заради природното и културно богатство, а не защото има изградени паркинги.

Преди Нова година по сигнал на министъра беше установено нарушение в природната забележителност, която попада и в две защитени зони по НАТУРА 2000.

Тогава министърът веднага разпореди проверка на РИОСВ - Благоевград и ресорните институции. Сандов заявява, че за случая е разбрал от подаден сигнали и МОСВ очаква и други подобни сигнали, за да може да реагира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Сандов пак ли е препушил!? хахаха
4
5
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Не- съм- доволен, от- Бойко Рашков,..И, ще- страда- България....
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробарите ще реват пак.
2
11
 
2
 
! Отговори
Бо. Са. преди 2 години
Как се договориха....? Тоя е в правителството за да пречи на строежи. Ония за 4г. ще построят 3 тунела, 2 моста и 200 км. магистрали, ще построят детска болница, ще подпомогнат бизнеса, ще увеличат пенсийте, и каквото се сетите още... За сага само схеми, проучвания, анализи, комисии и комитети. Неее, важен е само Гишев! После си тръгват.
1
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Сандо пещерняка Царя на прилепите :)))