МВР и МО ще могат да предлага по-голям прием в направление "Националната сигурност"

Това ще става при нужда от кадри
8
МВР и МО ще могат да предлага по-голям прием в направление "Националната сигурност"
Снимка: БГНЕС

Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни училища ще могат да обучават повече студенти по професионално направление "Национална сигурност", ако системите на МВР и на отбраната се нуждаят от повече кадри за гарантиране сигурността на страната, реши на днешното си заседание Министерския съвет.

Това позволява промяна в ПМС № 64 от 2016г., която добавя алгоритъм за определяне на приема в четири висши училища, различен от този, който се прилага за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в останалите държавни университети.

Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища - Военна академия „Георги Стойков Раковски“ - София, Национален военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново и Виеше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" - Варна.

Кадри за националната сигурност се обучават и в други университети, но само на възпитаниците на тези четири училища се осигурява задължителна служба в съответните структури, което е предпоставка за гарантиране на необходимия брой подготвени кадри за изпълнение на функционалните задачи на държавните органи.

Обучението на по-голям брой студенти ще бъде възможно след мотивирано предложение на министрите на вътрешните работи и на отбраната до министъра на образованието и с решение на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нац. сигурност на политическите ни узурпатори! Ще ви учат как да ги охранявате и пазите докато ви изпиват паричките.
5
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Нац.сигурност ли ?? Турско - бълг. Граница стана магистрала ! Не ме карайте да се смея !
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега масово бълване на подобни кадри. По-добре по 30 човека да завършват тази специалност и да има динамика на кадрите, отколкото по 3000 кадри на година и да няма реализация за всички.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква ти национална сигурност, като нямаме ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЩА ВЪТРЕШНА СИСТЕМА?!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега и с тая наредба -за 1000 часа кръжочна дейност, ще правят от студент офицер. Мерси. На депутатите синовете да ги командва такъв взводен от СИП реколтата....
1
0
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 11 месеца
Всичко що може да ходи се взема да учи в НВУ 'В. ЛЕВСКИ' Велико Търново. Трябва хорариума от часове да се направи, иначе отговорни другари трябва да се изгонят.

Спонсорирани публикации