Наводнения в Турция взеха пет жертви, шестима са в неизвестност

Регионите Адъяман и Шанлъурфа бяха ударени и от земетресението
15 мар 2023 14:08, Нели Христова
11
Наводнения в Турция взеха пет жертви, шестима са в неизвестност
Снимка: YouTube

Най-малко петима души са загинали, а шестима са в неизвестност при наводнения в южните турски региони Адъяман и Шанлъурфа, които миналия месец бяха засегнати от разрушителните земетресения, съобщиха турските медии, цитирани от БТА.

Обилните дъждове са засегнали най-сериозно град Тут. Там пороите са отнесли контейнер, в който е било настанено семейство, останало без дом след земетресенията. Един човек е загинал, а четирима са в неизвестност.

Координаторът на гражданската защита в Адъяман и окръжен управител на Токат Нуман Хатипоглу каза, че службите на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), жандармерията, полицията и спасителните екипи от различни окръзи са разпределени на терен, предаде Анадолската агенция.

"Един наш гражданин е загинал, а четирима са в неизвестност. Нашите екипи продължават да търсят. Опитваме се да стигнем и до останалите граждани. Надяваме се, че възможно най-скоро ще стигнем до нашите граждани. Това е голяма катастрофа", подчерта Хатипоглу.

В центъра на Адъяман река Егричай е излязла от коритото си, което е предизвикало затруднения в придвижването.

Спасителните екипи местят палатките, които са застрашени от наводненията и в които са настанени семействата, останали без дом след разрушителните земетресения.

В окръг Шанлъурфа са загинали четирима души, а двама пожарникари се издирват, съобщи турското издание Ен-Ти-Ви.

"От вчера има много обилен дъжд. Взели сме мерки още вчера. Училищата и институциите са евакуирани. Въпреки това дъждът причини сериозни проблеми. Много от къщите ни са под водата, екипите ни са на място", каза окръжният управител на Шанлъурфа Салих Айхан.

Южна Турция беше разлюляна от две земетресения миналия месец, при които загинаха повече от 48 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
16
 
! Отговори
Маалатъ преди 1 година
Да не се сърдят комшиите, но откакто посегнаха на Катедралата "Света София" в Истанбул нещата в Турция не вървят на добре... Заради амбициите на Ердоган страда обикновения народ в Турция! Бог забавя, но не забравя!
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ей много искам да се вдигне стандарта в Турция и да се махнат тез 50 милиона от цяла европа" - Щом не ти понася мулти-култи обществото, защо още стоиш в Германия? Западна Европа приключи (не още, но натам вървят нещата). Или се прибирай в Бг, или се примирявай със ситуацията, че бъдещето ти ще е свързано с много турци, араби, африканци и т.н. Между другото не е лошо да се поинтересуваш от Слава Севрюкова и предсказанията й. А ако не ти пука за последното, си стой в Германия. Успех!
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците сами са си виновни, нали бяха голяма сила, уж голяма армия с едно земетресение не можаха да се справят, уж голяма икономика, ама непрекъснато изнудват европа за пари и сигурно 50 милиона турци в Европа бачкат. Ей много искам да се вдигне стандарта в Турция и да се махнат тез 50 милиона от цяла европа че в повече ми идват, навсякъде говорят на турски не се интегрират, с турски знамена все а ходят да бършат гъзовеееее в западна европа, УЖАС, СА ПО 10-15 ЧОВЕКА ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ, УЖАС
6
10
 
7
 
! Отговори
HASAN DURALIEV преди 1 година
чок селями е, гласовайте за депесе най дубрата партия мисли за турците и ромите и им пумага ногу, животни ще раздава за коч байряма лятуто , иншалах
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете света София Църква не Джамия. Бог е ядосан и ще им праща още земетресения наводнения и нещастия. Осъзнайте се бе турчета не се ли сещате че откакто света София я направихте жамия започнаха катаклизмите.
4
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Горките бедстващи хорица!
3
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аллах ги наказва всеки ден 20 години избират ердоган хаиде сега пак го изберетегони кюрдите с танкове събира мигрантите в лагери изнудва ес за пари след товаги натирва към бълг граница убиха бълг граничар
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
1
11
 
9
 
! Отговори
Турски секиз мологх преди 1 година
На безписмените мюмюни отдавна няма кой да им прочете библията на глас!