• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз в Благоевград

Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз в Благоевград

/КРОСС/ Членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България алармират за полицейски тормоз срещу клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград в събота вечер, като изпращат кадри от случилото се.

От полицията в Благоевград заявиха, че има задържано лице във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.

Въпреки това от Асоциацията на заведенията в България настояват за дисциплинарни мерки от страна на ръководството на МВР:

Ето и изявлението на БАЗ и СЗБ:

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение" срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!

И понеже е много модерно да се говори за „полицейско насилие" - сами преценете какво е това във видеото...

Искаме незабавното дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР - Благоевград" старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

....вечерен час ....млади хора не позволявайте да чиновниците да ви определят начина на живот .

20.09.2021 11:42:10

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

20.09.2021 10:15:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.