• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Страните от ЕС се разбраха да повишат дела на възобновяемата енергия от 32 на 42,5% към 2030 г.

Страните от ЕС се разбраха да повишат дела на възобновяемата енергия от 32 на 42,5% към 2030 г.

/КРОСС/ Преговарящите екипи на страните от Европейския съюз постигнаха политическо споразумение днес за залагането на по-амбициозни цели по отношение на използването на възобновяема енергия до 2030 г. - политика, която е основна за плановете на Общността за борба с изменението на климата и прекратяване на използването на руски изкопаеми горива, съобщи БТА.

В текста на документа е записано, че до 2030 г. страните в ЕС ще трябва да получават 42,5 на сто от енергията си от възобновяеми източници като вятър и слънце, заяви депутатът от Европейския парламент Маркус Пипер в публикация в туитър. Към този момент целта беше до 2030 г. ЕС да произвежда 32 на сто от енергията, която потребява от възобновяеми източници.

Политическата сделка сега трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и страните от ЕС, преди да може да стане закон.

В тази връзка от Европейската комисия посочиха, че ще са необходими допълнителни инвестиции от 113 милиарда евро (123 милиарда долара) във възобновяема енергия и водородна инфраструктура до 2030 г., ако страните от ЕС искат да прекратят зависимостта си от руските изкопаеми горива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не разбрах няколко неща. Първо целите екологични ли са, икономически мотивирани или са геополитически. Второ не става ясно кой ще печата парите този път, понеже инициативата уж е европейска а и щатите са на път да фалират. И трето не разбах къде е нашето място в този идиотизъм-ние ядрени мощности ли ще строим или на мястото на бившите ТКЗС-та ще вдигаме соларни паркове, поне за нещо да я използваме тази земя.

31.03.2023 09:07:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.