• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Посланикът на Китай в Москва подкрепи аргументите на Русия за нахлуването й в Украйна

Посланикът на Китай в Москва подкрепи аргументите на Русия за нахлуването й в Украйна

/КРОСС/ Посланикът на Китай в Москва Чжан Ханхуей подкрепи аргументите на Русия за нахлуването й в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Той обвини Съединените щати, че са "натикали в ъгъла" Русия с няколкото разширявания на военния съюз НАТО след края на Студената война и подкрепата си за присъединяването на Украйна към Европейския съюз.

"Крайната цел (на САЩ) е да изтощят и смачкат Русия с продължителна война и тоягата на санкциите", каза Чжан. Ройтерс определя изявлението му като силна подкрепа за Русия от страна на Китай. През последните години двете държави все по-открито оспорват доминирания от Запада световен ред. Китай не е подкрепил публично нахлуването на Русия в Украйна, но не го и осъди, а негови официални изявления загатнаха за косвена поддръжка.

В началото на февруари руският президент Владимир Путин бе в Пекин, където се срещна с китайския си колега Си Цзинпин, броени дни преди началото на войната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Русия за България

Влиятелният руски сенатор Алексей Пушков: Да оставим враждебна България да направи това, което искаше - зима без руски газ... Политикът не смята, че неприятелски страни като РБ трябва да получават синьо гориво от Русия. Няма причини за възобновяване на доставките на газ за "неприятелска" България, София "отчаяно се опитва" да изкара зимата без синьо гориво от Руската федерация. Коментарът му по повод думи на министъра на енергетиката от българското правителство Росен Христов, че кабинетът обмисля възможността за възобновяване на доставките на газ от "Газпром", . "Мисля, че трябва да дадем възможност на България да направи това, което толкова много искаше - да изкара зимата без руски газ", изтъкна Пушков. "Не е съвсем ясно защо трябва да продължат доставките на газ за една активно "неприятелска", тоест враждебна държава, още повече, че тя самата ги е отказала",

11.08.2022 18:38:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.