• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Томислав Дончев: ГЕРБ ще предложи проектокабинет, вероятно и правителство на малцинството

Томислав Дончев: ГЕРБ ще предложи проектокабинет, вероятно и правителство на малцинството

/КРОСС/ ГЕРБ ще предложи със сигурност проектокабинет след като получи първия мандат от президента Румен Радев. Това заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев.

Кой ще е номинираният за премиер ще стане ясно в понеделник, а какъв ще е съставът на проектокабинета - до 10 дни, уточни той. Допълни, че кандидатурата ще бъде посочена от парламентарата група на ГЕРБ - СДС и отказа да коментира дали това може да бъде Десислава Атанасова.

От думите му стана ясно, че е вероятно проектокабинетът на ГЕРБ-СДС да е правителство на малцинството.

"Разговорите не са спирали. Всички опити да бъдат проведени преговори за съставяне на кабинет, се оказаха невъзможни, защото политическите сили, с които имаме идеологически сходства в програмите и целите, нямат очевидна склонност да водят подобни разговори. Ще използваме оставащата седмица или 10 дни във всякакъв вид опити - публични, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще на кабинет с първия мандат, което не изключва и формата кабинет на малцинството. Да, това няма как да е коалиция на база споразумение, защото очевидно е невъзможна, няма как да е аритметична коалиция, последната възможност е правителство на малцинството. Това не трябва да бъде изключено. Ще бъде наш кабинет - дали е възможен? Труден, но възможен", каза Дончев.

Според него президентът е предоставил достатъчно време за разговори и консултации на партиите, те не са го използвали по най-добрия начин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.