Тел Авив е най-скъпият град за живеене в света, Дамаск - най-евтиният5Фото© actualno.com

Тел Авив е най-скъпият град за живеене в света, Дамаск - най-евтиният

, 13 новини, 0 прегледа

Израелската столица Тел Авив е най-скъпият град в света, според британското списание "Икономист", предаде ДПА. Така де факто тя детронира френската столица от тази позиция. Париж остава на второ място, което споделя със Сингапур. Следващите на челните позиции в класацията са Цюрих, Хонконг и Ню Йорк. Женева е на седмо място, а Копенхаген, Лос Анджелис и Осака завършват Топ 10.

На последно място е сирийската столица Дамаск.

Берлин спада с осем места до 50-о място и е най-евтиният от шестте германски града в класацията. От тях Франкфурт е най-скъпият и се нарежда на 19-а позиция, предава БТА. Лондон се издигна с три места до 17-о в годишната класация.

Проблемите по веригите за доставки и мерките, въведени заради коронавируса, ограничаващи производството и търговията, допринесоха за повишаване на цената на живота в много градове по света, се казва в анализ към класацията на "Икономист". Заради нарастване на цените на горивата се увеличи и цената на транспорта. Има увеличение и в цените на тютюневите изделия, продуктите за лична хигиена и продуктите и услугите за развлечение.