Световната купа по художествена гимнастика се завръща в София, Palms Bet отново е спонсор на състезанието31Фото© gong.bg

Световната купа по художествена гимнастика се завръща в София, Palms Bet отново е спонсор на състезанието

, 42 новини, 0 прегледа

Palms Bet е официален партньор на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 31.03 до 02.04.2023 г. в зала „Арена София“. Ангажиментите на Palms Bet към Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) са част от стратегията на компанията за устойчива подкрепа на българския спорт, в частност към подпомагане на един от най-успешните спортове за страната ни в последните години.

Партньорството започна в началото на миналата година и продължи повече от успешно през цялата 2022-ра. Тогава родните ни гимнастички спечелиха куп отличия, най-ценните от които са абсолютната световна титла на ансамбъла и спечелените две квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. при ансамблите и среброто в индивидуалната надпревара от Световното първенство през септември в българската столица.

На Световната купа в София 2023 ще мерят сили най-силните гимнастички и най-добрите ансамбли. При отборите ще участват 12 състава, без Мексико и Азербайджан, които са с контузени състезателки. Индивидуалните състезателки са 51. Сред отсъстващите са Дария Атаманов (Израел) и Дария Варфоломеев (Германия), които също са с травми.