Смерч връхлетя села в Тополовградско3Фото© nova.bg

Смерч връхлетя села в Тополовградско

, 7 новини, 0 прегледа

Последствията след смерч Снимка: Пиер Петров, архив "24 часа"

Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети на къщи и селскостопански постройки. Това съобщиха от Областната администрация в Хасково. Информацията е на Нова тв.

Необичайно силният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща. Също така е повредил покриви на сгради. Има паднали стълбове, а електричеството е преустановено. Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които вече са обработени и се отстраняват. Утре ще бъде осигурена механизация, която да премахне дърветата от реката, коментира областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов, който пристигна на място, заедно с ръководството на община Тополовград.

„Не сме успели изцяло да се справим с последиците, почистихме главната улица, по която се движат много автобуси и автомобили. По другите места днес очаквам от Общината да се формира група, която да дойде и да помогне на хората. Има отнесени 2-3 покрива. Стопанска сграда е унищожена изцяло. Трябва селото да се почисти”, заяви пред NOVA кметът на Орлов дол Виолета Георгиева.