Служебният премиер Стефан Янев се срещна с посланика на Испания5Фото© trud.bg

Служебният премиер Стефан Янев се срещна с посланика на Испания

, 9 новини, 0 прегледа

/КРОСС/ Министър-председателят Стефан Янев се срещна с посланика на Испания Алехандро Поланко Мата. Във фокуса на разговора бяха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес и конструктивното сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО, съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

Премиерът Янев е изразил увереност в по-нататъшното успешно развитие на приятелските връзки и ползотворното партньорство между България и Испания въпреки предизвикателствата, породени от разпространението на COVID-19. Българският министър-председател е очертал положителна перспектива за надграждане на отношенията както на двустранна основа, така и в рамките на участието на двете страни в различни международни формати.

В рамките на разговора са били обсъдени възможности за задълбочаване на сътрудничеството в областта на вътрешните работи, икономиката, транспорта, образованието, културата, както и по отношение на военната сфера. Основен акцент е бил поставен върху потенциала за по-ефективно взаимодействие по въпросите на миграцията и охраната на границите.