Руското министерство на отбраната заяви, че руски военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожка област2Фото© trud.bg

Руското министерство на отбраната заяви, че руски военни са пострадали от химическо отравяне в Запорожка област

, 6 новини, 4 прегледа

/КРОСС/ Руските военни, изпълняващи задачи в района на Запорожие, бяха хоспитализирани в края на юли с признаци на тежко отравяне. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация, съобщава RT. Както отбелязват във ведомството, в резултат на експертизата в телата им е открито отровното вещество ботулинов токсин тип B. Министерството на отбраната нарече ситуацията "химически тероризъм" в Киев и обяви плановете на руската страна да изпрати документи за този инцидент до Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).

Властите в Киев разрешиха използването на отровни вещества срещу руски военни. Това съобщиха на 20 август в Министерството на отбраната на Руската федерация.

„На фона на военните поражения в Донбас и други региони, режимът на Зеленски разреши терористични актове с използване на химически отрови срещу руски военни и цивилни“, се казва в изявление на министерството на отбраната.