Ревизираният План за възстановяване е готов, очаква се одобрението на партиите в парламента8Фото© frognews.bg

Ревизираният План за възстановяване е готов, очаква се одобрението на партиите в парламента

, 30 новини, 0 прегледа

Финалното решение очакваме от партиите в парламента, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов

Ревизираната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на България е публикувана на сайта Nextgeneration.bg и е налична за обществено обсъждане. Последната санкция за поемането на ангажименти с дългосрочен характер, поставени като изискване от европейските служби, ще се очаква от партиите в парламента, съобщават от пресслужбата на вицепремиера Атанас Пеканов.

“На първо място искам да благодаря на блестящите екипи, които свършиха огромен обем невидима за обществото работа през последните 8 седмици. Механизмът за възстановяване и устойчивост е нов, уникален инструмент на Европейския съюз, който изисква всяко предложение за финансиране на проект да отговаря на точни и строги критерии.

Това налага сериозна техническа работа за подготовка и проверка на допустимостта на всеки един от проектите. Министерствата и останалите включени институции участваха активно в работата по Плана - макар че няма и да крия, че проектната готовност, самият експертен потенциал и желанието за реформи не са налице за всички страни.