Путин: Запада използва украинския народ като пушечно месо3Фото© actualno.com

Путин: Запада използва украинския народ като пушечно месо

, 4 новини, 0 прегледа

Запада няколко години насърчаваше "терора" в Донбас, а сега използва украинците като пушечно месо във войната срещу Русия. Тази до болка втръснала пропагандна теза за пореден път бе използвана от Кремъл, но този път прозвуча лично от устата на руския диктатор Владимир Путин по време на среща на министрите на отбраната на страните от Шанхайската организация за сътрудничество и ОНД, цитиран от РИА Новости.

Във видеообръщението си руският лидер заяви още: "В продължение на години Запада безсрамно източваше и експлоатираше нейните ресурси (на Украйна - бел.ред.), поощряваше геноцида и терора в Донбас, всъщност превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, продължавайки да снабдява Украйна с оръжия и боеприпаси и насочвайки натам наемници“. Путин добави, че стратегията на Запада тласка Украйна по „самоубийствен път“.

Руският президент Владимир Путин призна, че Русия нанася удари по съоръженията на украинската енергийна система, оставяйки по такъв нач...