Прокуратурата в Добрич повдигна обвинение на 40-годишен мъж, срязал гумите на служебни автомобили - полицейски и на НАП2Фото© bta.bg

Прокуратурата в Добрич повдигна обвинение на 40-годишен мъж, срязал гумите на служебни автомобили - полицейски и на НАП

, 7 новини, 0 прегледа

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж, срязал гумите на два служебни автомобила - полицейски и на Националната агенция по приходите (НАП), съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Обвиняемият К.К. от село Горна Литница, община Павликени, е задържан за срок до 72 часа.

Мъжът се промъкнал до служебните автомобили в нощта на 16 срещу 17 юли 2022 година, когато при специализирана операция в Добрич служители на Областната дирекция на МВР и на Териториалната дирекция на НАП проверявали нощно заведение. Мъжът срязал гумите на две от служебните коли. Той бил хванат на местопрестъплението от полицейски служител, който забелязал движението около автомобилите. К.К. е бил задържан веднага.

При първоначалните разговори мъжът е признал, че има проблеми с НАП и това го накарало да увреди собствеността на агенцията. Предстои да се извърши преценка дали да бъде поискан от съда постоянен арест за обвиняемия, допълват от Апелативната прокуратура.