Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”3Фото1Видео© dnevnik.bg

Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”

, 5 новини, 0 прегледа

Зам.-шефът на ИТН Филип Станев СНИМКА: АРХИВ

Петър Илиев никога не е бил член на “Има такъв народ”.

Това каза зам.-шефът на групата на ИТН Филип Станев в отговор на въпрос на “24 часа” дали Петър Илиев е част от партията. По-рано днес в медиите излезе информация, че номинираният за правосъден министър в проектокабинета на партията, вече не е неин член.

В демокрацията процесите по поява на нови политически субекти са нещо съвсем закономерно и нормално. ИТН не изпитва никакви притеснения от появата на какъвто и да било нов проект, още повече, че това наистина е извън нас. Ако се появи такъв нов проект, ние няма да имаме възможността да повлияем на появата му. Това са нормални неща в демокрацията, каза Станев по повод бъдещия политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, който се очаква да бъде обявен утре.

Не знам, ако този политически субект се появи, как ще бъде ориентиран в политическото пространство, не знаем каква програма ще изповядва. Това не е много ясно, така че да се отговори на въпроса за партньорството е много рано. Но по принцип появата на нов политически субект, предполага нещо различно от статуквото, каза той.