От МВнР призовават българските граждани извън страната активно да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване2Фото© frognews.bg

От МВнР призовават българските граждани извън страната активно да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване

, 6 новини, 0 прегледа

/КРОСС/ Съгласно решение на ЦИК от 11 август са определени 734 места в 61 държави, в които се очаква да се образуват секционни избирателни комисии извън страната. Това съобщиха на брифинг в Министерството на външните работи за подготовката на изборите зад граница, Република Северна Македония и инцидента с катастрофиралия сръбски автобус на АМ "Тракия".

"В 00:00 часа на 17 август на страницата на ЦИК беше активирана възможността и за електронно подаване на заявление за гласуване в чужбина. Този процес приключва в 24:00 часа на 6 септември. В случай че бъдат събрани достатъчно брой заявления, съгласно Изборния кодекс, географията на местата би се разширила, както и борят на секциите в тях", каза Калин Анастасов от МВнР.

От външно министерство призовават българските граждани извън страната активно да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване извън страната.