Няма да повярвате какво ще се налага да ядат хората след време13Фото© actualno.com

Няма да повярвате какво ще се налага да ядат хората след време

, 60 новини, 0 прегледа

Странно е, че от всички тези мерки ИТН избра да развее флага на устройствата при представянето на приоритетите си за управление. Това може да е признак на прибързаност, на опит за демонстрация на амбициозност, на неразбиране на проблемите в училищата или, още по-лошо, на нежелание те да бъдат решени. Ясно е, че предоставянето на до 1 милион таблети и лаптопи на училищната система не би решило дълбоките ѝ проблеми.

Трябва да ни притеснява това, че образователната ни системата се разделя всъщност на две. В едната се случва учене, а в другата, особено в сегрегираните училища, но не само, учебният процес е силно засегнат от социални фактори и дисфункционалности на системата, които на практика го провалят, независимо от това какво пише в официалните документи.

Някои от съществените въпроси за образованието ни са: как да мотивираме децата да учат и да постигат добри резултати, как да получим отговорното съдействие на родителите, и как да осигурим условия на учителите да преподават ефективно, с достойнство и удовлетворение.