Нинова пред КНСБ: Бюджет 2022 г. трябва да подпомага и хората, и бизнеса© frognews.bg

Нинова пред КНСБ: Бюджет 2022 г. трябва да подпомага и хората, и бизнеса

, 4 новини, 0 прегледа

В 47-мия парламент БСП отново ще бъде фактор на стабилност и разумни решения за хората

"Всички разбираме в каква криза се намира не само България, но и Европа, и света. Политическата криза, в която се намира страната ни задължава предварително да сме готови с конкретни мерки". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с КНСБ, в която от страна на левицата взеха участие и Георги Свиленски, Христо Проданов, Георги Гьоков и Димитър Данчев.

Тя изрази притеснение, че няма да има достатъчно време от стартирането на парламента през втората половина на ноември до края на декември, за да може да се изпълнят важните неща, които стоят пред България. Като такова лидерът на левицата посочи приемането на бюджета за 2022 г., съобщиха от пресцентъра на БСП.

Корнелия Нинова призова всички партии да се поучат от трудния опит в 46-то Народно събрание и да влязат готови в парламента с много конкретни и работещи решения. Тя обясни, че БСП се готви в две насоки. На първо място лидерът на левицата посочи пакет от спешни мерки за първите 100 дни в парламента и на правителството. На второ място Нинова посочи, че БСП се готви за бюджета за 2022 г.