Никой не е уволнен в МВР, каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в отговор на обвинения от Бойко Рашков3Фото© frognews.bg

Никой не е уволнен в МВР, каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в отговор на обвинения от Бойко Рашков

, 9 новини, 0 прегледа

Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания, коментира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на критики на Бойко Рашков - бивш вътрешен министър в кабинета „Петков“.

Имайте предвид, че има 53 хиляди човека в МВР, ние сме преместили няколко човека, причините са изцяло професионални, преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация, посочи служебният вътрешен министър. "Крайната преценка е моя, аз стоя зад нея, всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми“, заяви Демерджиев.

„Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, но моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има осъдителни присъди. И това възнамерявам да направя“, каза в отговор на отправени от Бойко Рашков задочен въпрос дали се спазва принципът „Мутри вън“ или вече принципът е „Мутри вътре“.