Никола Стоянов: Без парламента няма как да има компенсации за газа4Фото© nova.bg

Никола Стоянов: Без парламента няма как да има компенсации за газа

, 5 новини, 1 прегледа

"Това, което Министерство на икономиката подкрепя е да държим всички опции отворени. За нас не е ок да затваряме някоя опции. Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. Диверсификация за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички възможни маршрути", смята той.

Още: ДБ пак скочиха, че служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл

На въпрос какви са опциите за компенсации за бизнеса за газа, той коментира, че без работещ парламент няма такива. "Продължават компенсациите единствено за електричеството. Готвим изменения на закони така, че веднага като има парламент, да може да се изправят тези изкривявания на пазара. В момента, който е на ток, е по-конкурентоспособен от този, който е на газ, защото едните получават помощи, а другите не", заяви министър Стоянов. По думите му горе-долу половината биха могли да минат на алтернативно гориво, но става дума за малките консуматори.

Министърът бе попитан за коментар за обвиненията срещу него от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е кукла на конци. "Аз няма да отвръщам със същото. Виждам, че в последно време, тъй като им липсват доводи, са се обърнали към личните нападки. Няма да отвърна в този тон. Всеки има право на мнение. Тя може да си го изразява. В момента аз съм министър, аз решавам какво да стане", коментира Стоянов.