Министър Комитова: Извикахме фирмите, получили пари от ”Автомагистрали”. Никой не се яви2Фото© actualno.com

Министър Комитова: Извикахме фирмите, получили пари от ”Автомагистрали”. Никой не се яви

, 6 новини, 0 прегледа

Държавната фирма "Автомагистрали" е раздала 188 млн. лв. аванси на 25 фирми за укрепване на 84 свлачища в страната. След "дъжда от милиони" към момента има само един изпълнен обект - укрепването на срутището до Рилския манастир, което бе посещавано няколко пъти от бившия премиер Бойко Борисов.

Действията на дружеството се оказват още по-спорни, защото авансите са дадени на фирмите още преди получаване на разрешение за строителство, което по процедура отнема години, съобщи във вторник строителният министър Виолета Комитова. Тя потвърди, че и това е конкретната причина за смяната на шефовете на Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ).

Служебният министър представи резултати от проверката на дружеството за извършени дейности по свлачища, срутища и др. Тя идва след множество медийни публикации за това как държавната мегакомпания възлага без търгове строителни дейности, както и след постъпили въпроси от комисията по ревизията в 45-о НС. Любопитен детайл е, че в понеделник са били поканени всички фирми, получавали средства въз основа на договори с "Автомагистрали", но нито една не се е появила на среща с министъра.