Комисията на Цацаров пак ще проверява кмета на Красно село© actualno.com

Комисията на Цацаров пак ще проверява кмета на Красно село

, 5 новини, 0 прегледа

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество проверява столичната община "Красно село" за нарушения при възлагането и изпълнението на обществени поръчки от страна на общинската администрация.

За кмета на "Красно село" Росина Станиславова вече е установен конфликт на интереси за това, че се е самоназначила за ръководител на проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" и че като ръководител на проект, финансиран с евросредства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Още тогава от "Демократична България", чиято кандидатура за кмет е тя, оттеглиха доверието си от нея. До момента тя е обжалвала решенията на КПКОНПИ и те са в съдебна фаза. Как реагира Станиславова на всички обвинения - четете тук.

Проверката от комисията, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, сега обхваща няколко направления. Едното е за обществена поръчка по ремонт на транспортна инфраструктурна мрежа на територията на район „Красно село“. Получени са данни, че при сключения договор за изпълнение с частно дружество е уговорено 10% от непредвидените разходи за изпълнителя да бъдат „връщани“ към длъжностно лице от общинската администрация чрез подставени лица или чрез търговско дружество. Стойността на цялата обществена поръчка е 1 188 000 лв. с ДДС.