еfbet Лига стартира в петък3Фото© trud.bg

еfbet Лига стартира в петък

, 4 новини, 0 прегледа

Първа лига на България ще продължи да носи името на може би най-големия български букмейкър. Спонсорският договор на efbet с БФС бе подновен за още 4 години. Брандирането на първенства е добре позната практика в световния спорт. У нас това се случи за първи път през 2019 г., когато собствениците на efbet Цветомир Найденов и Боян Найденов поставиха началото на такъв тип спонсорства.

Най-сериозният частен спонсор на родния спорт - efbet от години е част от българските първенства на всички нива. Той е спонсор на редица отбори, сред които ФК „Лудогорец“,  ФК  „ЦСКА 1948“, ФК „Арда“, ФК „Берое“,  и много други от участници в българското първенство. Резултатите на всеки от тези тимове са ярко доказателство за положителното влияние на доброто финансиране върху качеството на играта. Но efbet поддържат и аматьорския футбол като спонсор на над 40 местни отбора в цялата страна.

Партньорството между Efbet и БФС няма как да не се отрази положително на цялостното ниво на първенството, коментират братята Найденови. В това зрителите скоро ще могат да се уверят лично. Efbet Лига стартира на 23 юли 2021.