Доверието в 47-ото Народно събрание е изчерпано, заяви Десислава Атанасова3Фото© actualno.com

Доверието в 47-ото Народно събрание е изчерпано, заяви Десислава Атанасова

, 4 новини, 0 прегледа

Доверието в 47-ото Народно събрание е изчерпано, заяви председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти, като преди това представи на президента Румен Радев решението на парламентарната група на коалицията, че няма да упражнят даденото от конституцията право за реализиране на проучвателен мандат за съставяне на правителство в 47-ото Народно събрание, както и няма да посочват кандидат за министър-председател.

Атанасова заяви, че не може да се намери формула за подкрепа в рамките на този парламент, като, по думите ѝ, ежедневната агония за намиране на кворум за заседания на парламента е съвсем очевидна. Тя добави, че всяко бавене на парламентарната и конституционната процедура е напълно безсмислено.

Десислава Атанасова отново призова в режим на диалог да се изготвят спешно законодателни предложения, които парламентът да обсъди, като от ГЕРБ-СДС ще съдействат това да се случи, при условие че те са адекватни на дневния ред на обществото. Тя даде пример за подкрепата от страна на ГЕРБ-СДС на ратификации, разглеждани вчера в парламента, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Атанасова обаче заяви, че това не е подкрепа за правителството, а подкрепа за важните теми за България и нейните граждани.