Арестувани са двамата шофьори на катастрофиралия румънски автобус6Фото© frognews.bg

Арестувани са двамата шофьори на катастрофиралия румънски автобус

, 18 новини, 2 прегледа

Арестувани са двамата шофьори на румънския автобус, който участва в катастрофата с четири жертви на пътя Русе- Велико Търново. Пробите им за алкохол са отрицателни. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново се провежда разследването по досъдебно производство във връзка с настъпило тежко пътнотранспортно произшествие, при което е причинена смъртта на четири души и телесни повреди на осем души.

Катастрофата е станала на главен път Русе – Велико Търново. По предложение на Христо Христов, окръжен прокурор на ОП-Велико Търново до Главен прокурор на Република България, досъдебното производство е възложено за разследване на следователи при Национална следствена служба. Касае за случай с изключителна фактическа и правна сложност на разследването с оглед обстоятелството, че от престъплението са пострадали общо дванадесет лица – пътници в обществен транспорт, които са чуждестранни граждани на Р. Румъния и Р. Турция.

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие, относно настъпило на 06.08.2022 г. около 02.00 часа, на първокласен път Русе -В. Търново, в землището на с. Крушето, общ.