Португалия е фаворит да приеме финала в Шампионската лига

Португалия е фаворит да приеме финала в Шампионската лига

© Associated Press

Португалия може да приеме финалния мач в Шампионската лига за втора поредна година. Очаква се Европейската футболна федерация (УЕФА) да съобщи къде ще се проведе двубоят между "Челси" и "Манчестър сити", който е на 29 май.


Мачът е планиран в Истанбул на стадион "Ататюрк", но в момента страната е под карантина. Освен това британското правителство постави Турция в "червена зона" и не позволява на своите граждани да пътуват с изключение на спешни ангажименти.


Провеждане на мач в Турция би се отразил и на националния отбор на Англия, тъй като връщащите се от страни от "червената зона" трябва да прекарат 10-дневна карантина.




Според BBC и Sky Sports УЕФА се спира на вариант Португалия, тъй като страната допуска влизане на чуждестранни туристи. Европейската федерация не успя да постигне договорка с британското правителство, което искаше мачът да е на "Уембли", но не успя да гарантира, че на медийните екипи, спонсорите и гостите ще бъде разрешено да влизат в страната без строги изисквания за карантина.


Като възможен домакин на финала се обсъжда Порто с "Ещадио до Драгао", който има капацитет от 50 хиляди места.


През 2020 г. Лисабон прие финалната осмица в Шампионската лига.