Рекорд при жените вкара Маратон Стара Загора в Топ 5 на Европа за сезона2Фото© trud.bg

Рекорд при жените вкара Маратон Стара Загора в Топ 5 на Европа за сезона

, 4 новини, 0 прегледа

С рекорд при жените и изключително силен резултат за сезона завърши Маратон Стара Загора 2021. Атлетката от Кения Наом Джабет грабна победата с 2.32:06 ч., резултат сред Топ 15 на европейска земя тази година. Постижението поставя Старозагорския маратон сред петте най-бързи състезания при жените този сезон на континента.

Стартът в класическата дистанция бе даден от Красимира Чахова – зам.-кмет на Стара Загора и Анатоли Илиев – председател на Асоциация „Спорт в свободното време“. Двамата поздравиха участниците, пожелаха им успех и подчертаха всеобщата амбиция Маратон Стара Загора да се разраства и надгражда всяка изминала година. За това говорят все по-добрите резултати, все по-големият интерес и все повечето участници.

Шестото издание на придобилата огромна популярност надпревара събра на старт близо 800 бегачи и отново се превърна в истински празник за града под мотото на веригата „Бягането като начин на живот“. Слънчевото време позволи на хората да излязат по улиците и булевардите и да приветстват атлетите.