Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа6Фото© dnes.bg

Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

, 17 новини, 0 прегледа

Отиваме към правителство с пълна подкрепа, най-вероятно то ще се реализира от втората политическа партия в бъдещия парламент “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Такава прогноза направи в неделя пред БНТ математикът и шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

“Подкрепата ще излезе 240. Отиваме към правителство с пълна подкрепа. Разбира се 240 е метафора, винаги може някой да отсъства, но няма да има политическа сила, която да е яростно против, т.е. всички ще са “за”, уточни Константинов.

ДПС също вече декларираха, че са готови да подкрепят правителство на "новите партии." "ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите. Говоря за ГЕРБ и БСП... Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. И затова водени от грижата за хората и за страната, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, но без да участваме в него", каза преди дни лидерът ѝ  Карадайъ.